Četvrtak 15.09.2011.
08:31
B92

Barikade ostale, noć bila mirna

Most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici
 

Na glavni most koji razdvaja dve strane Kosovske Mitrovice u sredu uveče, sa nekoliko šlepera, istovaren je šljunak, tako da je saobraćaj na mostu obustavljen.

Na južnoj strani mosta nalaze se pripadnici Euleksa i kosovske policijske službe, a Euleks je s više vozila, od kojih je jedan oklopni transport, tokom noći preprečio most.

Tokom ove, kao i prethodnih noći, u potpunosti je bio blokiran put Kosovska Mitrovica-Raška u mestu Rudare, opština Zvečan, a saobraćaj između Kosovske Mitrovice i Zvečana odvijao se samo jednom kolovoznom trakom.

Srbi su tokom noći bili i na barikadama u Leposaviću, na putu koji vodi ka administrativnom prelazu Jarinje, gde se od juče umesto američkih vojnika iz sastava Kfora nalaze pripadnici nemačkog kontigenta.

Podsetimo, do novog zaostrašavanja situacije na severu Kosova došlo je nakon najave Prištine da će 16. septembra preuzeti kontrolu nad prelazima na severu Kosova, čemu se Srbija snažno protivi. O situaciji na severu Kosova razgovaralo se  sinoć na sazvanoj sednici Saveta bezbednosti. Danas se očekuje nastavak.

2024 © - Vesti online