Četvrtak 15.09.2011.
12:49
E. V.

Ja sam usputna šteta svađe Dragane i Mileta

Spot za pesmu "Dva drugara" se još uvek ne emituje na DM SAT televiziji. Da li to utiče na popularnost i tezge?
- Mislim da ne utiče puno, ali kada bi DM puštao taj spot na svojoj TV stanici svakako bi brže postao hit. Misli, već jeste hit što se može videti na Jutjubu. Mislim da Mileta ne puštaju ni na BN televiziji, jer kako sam čuo ima isti problem i sa njima. Nisam baš siguran, morate Mileta da pitate - kaže Đogani.

Turneja po dijaspori: Vesna Trivić i Đole Đogani

Kakav problem ima Mile Kitić?

- Uopšte nije problem sa Miletom. Dešavaju se tu neke druge stvari. Ovo sa Draganom Mirković je poznat problem i zna se šta se desilo još oko onog koncerta u Areni. Mislio sam da je mali problem, ali njihov problem je debelo ušao u neke stvari koje oni sami treba da reše. Nisam o tome pričao ni sa Draganom, ni sa Miletom iako sa sa oboma dobar. U celoj priči ja sam usputna šteta! To ne znači da Mile i ja nećemo opet da radimo zajedno, ako dobijem neku ideju za nove delove pesme.

Pa zar niste ranije znali za njihove probleme?
- Jesam, upozorili su me neki moji ljudi ali nisam stao. Postoje televizije koje iz ko zna kojih razloga zabranjuju emitovanje pojedinih pevača. I ja sam bio 1998. godine zabranjen na Pinku i nisu me puštali dve godine.

Zašto ne učestvujete na festivalu "Volim 'devedesete" koji će biti u oktobru u Beogradskoj areni?
- Već sam ugovorio tezgu sa Miletom u inostranstvu za taj datum. Šteta, jer je za mene to velika priča u Areni. Mada, organizatoru sam dao mogućnost da pomerim tezgu sa Miletom. Rekao sam im koja je moja cena i ako žele Đoganija to treba da plate, a ako ne, bože moj, idemo dalje.

Mislite li da ljudima uopšte treba podsećanje na devedesete?
- Zbog muzike da, a što se tiče ostalog - ne. Svi znamo šta se dešavalo tih godina, to je bio jedan užasan period, zbog čega se nikad ne bih vraćao u te godine. Muzika i sport su bile jedina svetla tačka u tom periodu.

Kako komentarišete nameru Jelene Karleuše da se kandiduje za poslanika u Skupštini?
- Jelena je, zna se, ekstremna ličnost. Po meni veoma zanimljiva i ako bude ušla u politiku i Skupštinu mislim da će ona da trgne sve iz sna. Uspavani smo previše, ne samo političari nego svi. A, ona ima neku notu koja je meni zanimljiva - bistra je, pametna i inteligentna. Gledao sam je u nekoliko političkih emisija gde je pametno govorila, a njeno izlaganje nije bilo ono kao obične estradne pevačice, već je potkovana znanjem. U ostalom to rade sve velike svetske zvezde.

Nema šanse da se slikam go


- Privatno najviše slušam rege muziku. Slušam, zbog posla, svaku vrstu muzike, ali najviše volim rege i soul, i to stari rege - Bob Marli, Piter Gebrijel koji me opuštaju - otkriva Đogani.
 

Da li biste pristali da se slikate oskudno odeveni?
- Ne bih se slikao nag nema šanse. Patrijahalno sam vaspitan, i najviše što možete da vidite su moje slike u kupaćim gaćicama. A, go se ne bi slikao ni za kakve pare. To je moja intima, osim toga imam odrasle ćerke. Ma kakvi nema šanse ni za karijeru, ni za pare.

2024 © - Vesti online