Četvrtak 15.09.2011.
08:00
Smedia

Rio de Žaneiro – samba, karneval i plaže

Panorama Ria de Ženeira
 

Rio de Žaneiro spada među glavna svetska turistička odredišta. Sa 12,6 miliona stanovnika, Rio se smestio u jugoistočnom delu Brazila gde preovladava vlažna suptropska klima sa minimalno 12 stepeni a maksimalno preko 40.

Pogled na plažu Ria
 

Sam grad možemo podeliti na više zona, a jedna od njih je istorijska ili Centro gde su smešteni gradski muzeji i ostale važne znamenitosti, zatim južna zona sa poznatim plažama poput Kopakabane i Ipaneme koje će ostaviti bez daha gotovo svakog turistu, a zanimaće vas možda i severna ili industrijska zona u kojoj je predivni park Kvinta da Boa Vista i Imperijalna palata, današnji Prirodnjački, Etnološki i Arheološki muzej.

Sam grad je poznat po mnogočemu, a jedna od zanimljivosti je karneval koji se održava svake godine i koji svaki put privuče sve više turista. Osim karnevala, tu je i čuveno brdo Šećerna glava do čijeg se vrha može doći žičarom i jedan od najvećih stadiona na svetu, Marakana. Na području Rija smeštene su i dve prašume, pa se tako ovaj grad smatra posebnim i zbog njegovih prirodnih lepota.

U ovom gradu živi se punom parom i nije uopšte namenjen ljudima koji vole da se odmaraju i lenčare, već onima kojima su isključivo zabava, uživanje na predivnim plažama i ludi noćni provodi na prvom mestu.

Dakle, izlasci uz ritmove sambe u klubovima, gostoljubivi domaćini, grad prepun bogatih i slavnih su ono što ovaj grad nudi. A najbolje vreme kada možete posetiti Rio je u proleće ili u jesen.

2024 © - Vesti online