Sreda 14.09.2011.
10:01
Vestionline

Stefanović: Blokadama protiv carinika

Stefanović nije želio da potvrdi da li ga je Euleks zvanično obavestio da će posle 16. septembra biti uvedena carinska kontrola koja će uključiti i kosovske carinike.

Blokada i diplomatskom borbom protiv jednostranih akcija Prištine: Borislav Stefanović



"Činjenica je da imamo pouzdane informacije da Priština namerava to da uradi i da će to, verovatno, učiniti 15. ili 16. septembra. U toj situaciji, odgovor građana mora da bude miran i jedinstven", rekao je Stefanović za beogradsku "Politiku".

Stefanović je istakao da su o onome što Priština sprema obaveštene sve vlade u EU i Brisel, da se maksimalno diplomatskim sredstvima utiče na sve njih da Prištinu obeshrabri u tom potezu, jer će to dovesti do dalje destabilizacije na Kosovu i podrivanja dijaloga sa Prištinom.

"Ovo je potvrda da Priština, suštinski, možda ni ne želi dijalog, nego želi da pokuša da stvari reši jednostrano, što je za nas neprihvatljivo", rekao je Stefanović.


Državni sekretar ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je jutros da će vlasti u Prištini najverovatnije odložiti slanje kosovskih carinika i policije na prelaze Jarinje i Brnjak.

"Vrlo je verovatno da će odložiti, ali ne i otkazati slanje svojih carinika i policije. To je ipak prvi pozitivan signal da vlast u Prištini neće dobiti baš bezrezervnu podršku međunarodnih činilaca kao što su se nadali", rekao je Ivanović za RTV Pink.

2024 © - Vesti online