Sreda 14.09.2011.
15:04
E. V.

Stabilna ljubav uslov za uspeh

Međutim, njegova devojka Jelena ne voli da se eksponira u javnosti, pa se o njoj malo zna. Poznato je da je rođena Beograđanka, da je kao tinejdžerka trenirala tenis i atletiku i da je sa Novakom u višegodišnjoj stabilnoj romansi, koju su poslednjih meseci krunisali zajedničkim životom u Monte Karlu.

Njena majka Vera otkrila je da Jelena vidi Novaka kao normalnog mladića i da je ne interesuje priča vezana za glamur i slavu koju donosi njegov uspeh u svetu.


- Jelena zna kakav je moj posao. Ona je izgrađena ličnost, magistar ekonomije. Sada sprema doktorat, ima svoj posao i njena nesebična podrška mi mnogo znači - rekao je Novak jednom prilikom o svojoj izabranici.

Stabilnost porodičnog okruženja, razumevanje i podrška žene možda se najbolje vidi na primeru Janka Tipsarevića, koji je posle ženidbe sa voditeljkom Biljanom Šešević pokazao novu snagu na teniskom terenu i nedavno, prvi put u karijeri, zaigrao u četvrtfinalu nekog grend slem turnira.

Na nesreću naleteo je na Novaka Đokovića koji je trenutno suvereni vladalac ovog sporta i najbolji teniser sveta, ali to nije obeshrabrilo Tipsarevića koji je uveren da će biti među deset najboljih tenisera na planeti.


- Pored roditelja koji su me bezrezervno podržavali od početka, Biljanin uticaj se najbolje vidi poslednjih godinu i po dana otkako intezivno putuje sa mnom. Rezultati su tu, jer igram sve bolje - iskren je Tipsarević.

Njegov kolega po reketu Viktor Toricki posle skoro godinu dana pauze obnovio je romansu sa manekenkom Sunčicom Travicom. Za prethodnih godinu dana povezivali su ga sa mnogim devojkama, dok su njegovi teniski rezultati bili u drugom planu.

Milorad Čavić je prethodne tri godine nekoliko puta raskidao, pa se mirio, pa ponovo raskidao sa odbojkašicom Ivanom Đerisilo što se neminovno odrazilo na njegove rezultate u bazenu. Posle brojnih medalja koje su zasijale na njegovim grudima sada je u fazi stagnacije.

Hteli sportisti to da priznaju ili ne nema sumnje da turbulentan ljubavni život itekako utiče i na rezultate. Zato i ne čudi što mnogi treneri navijaju da njihovi puleni rano stanu pred matičara ili imaju dugogodišnje stabilne ljubavne veze kako bi mogli da se u potpunosti posvete sportu.
 

Mlade tate fudbaleri

 

Miran porodični život, koji automatski podrazumeva i manje izlazaka pozitivno utiče na sportske rezultate. Ako se pročeprka po medijima nije teško utvrditi da najveći sportski asovi često pominju svoje supruge kao jedan od najvažnijih oslonaca u životu, a posebno u karijeri. Tako je sa fudbalerima, košarkašima, vaterpolistima, odbojkašima...

 

Fudbaleri, recimo, spadaju u kategoriju sportista koji se mladi žene i u proseku imaju po troje i više dece, a po broju naslednika može da im parira tek po neki košarkaš.

2024 © - Vesti online