Sreda 14.09.2011.
12:01
J. Arsenović - Vesti

Tadić: Ne potpisujem protivustavni akt

Na ovaj način trebalo bi da bude stavljena tačka na sukob centrale i pokrajinskog dela DS-a, a u vezi sa zakonom za koji jedan deo političke javnosti smatra da će pojačati separatizam u severnoj pokrajini.

Predsednik Srbije i lider DS-a Boris Tadića, međutim, juče je povodom usaglašavanja ovog zakona izjavio da neće potpisati nijedno protivustavno rešenje. - Neću potpisati nijedno rešenje koje ugrožava integritet i celovitost države - rekao je Tadić.

Boris Tadić i Bojan Pajtić


Dogovorenim izmenama Vojvodina bi trebala da postane vlasnik kanalske mreže, puteva drugog reda, kao i objekata na teritoriji bivših jugoslovenskih republika koji su bili izgrađeni sredstvima APV, odnosno njenih javnih preduzeća. Kako "Vesti" saznaju, železnica na teritoriji pokrajine neće biti dodeljena u vlasništvo Vojvodine.
 

- To nikad i nije bio zahtev pokrajinskog DS, već Lige i SVM. Uostalom, u svim zemljama železnica je u vlasništvu savezne države - kaže naš sagovornik, insistirajući na anonimnosti.


Ono što je Pajtić izboksovao u Beogradu to je produženi rok u kojem se mora upisati vlasništvo. Dok je ranijom verzijom bilo predviđeno samo godinu dana nakon čega se, ukoliko se ne upiše titular, po automatizmu imovina prevodi u državnu, sada je taj rok tri godine plus sedam u slučaju da dođe do naknadnih saznanja o poreklu imovine.

Ljuti Čanak i Pastor

 

Iako je sednica Skupštine Vojvodine bila zakazana za ponedeljak na zahtev pokrajinske vlade, ona je u nedelju po podne otkazana telefonskim pozivima anonimne devojke koja je u ime Sekretarijata skupštine redom pozivala poslanike i poručivala im da ne dolaze jer će u ponedeljak Pajtić ići u Beograd na dogovor.

 

To je naljutilo lidere Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara Nenada Čanka i Ištvana Pastora koji tvrde da se sve odvijalo mimo njih iako su koalicioni partneri DS.

2024 © - Vesti online