Sreda 14.09.2011.
10:30
Vestionline, B92

Rid: Novak je nabolji teniser u istoriji!

'Novak je najbolji teniser kojeg sam ikad video' - kaže Sajmon Rid

Rid je karijeru počeo kao komentator na BBC radiju krajem 60-ih, a od 1995. godine je vodeći komentator Eurosporta. Posebno je specijalizovan za tenis i oni koji prate Eurosport sigurno bi prepoznali njegov glas.

“Novak Đoković je najbolji teniser kojeg sam ikada video, bez ikakve sumnje. Da li ga to čini i zvanično najboljim teniserom svih vremena? Ne. Za to mu nedostaje još dosta trofeja. Ali, Srbin je najbolji teniser kojeg sam ikada video, ali takođe verujem i da je najbolji ikada i da će to pokazati u godinama koje dolaze. Nalazimo se u najvećoj eri u istoriji muškog tenisa, a Đoković je sada stigao do nivoa do kojeg nisu čak i Rodžer Federer i Rafael Nadal", rekao je Rid i dodao:

"Federer ne igra trenutno ništa slabije nego što je to radio pre dve ili tri godine, njegovi udarci su briljantni kao i uvek, ali on ne osvaja Gren slemove. Švajcarac je veoma blizu svojih najboljih izdanja, a Đoković ga konstantno pobeđuje. Što se tiče Nadala, očigledno je da Đoković u njihovim međusobnim duelima ima prednost, a Španac sada ima veliki psihološki problem protiv svog rivala", dodao je Rid.

Sportski komentator misli da će tek za nekoliko godina biti jasno kakav je doprinos teniskom sportu doneo Novak Đoković.

"Lako mogu da zamislim kako Đoković osvaja dva ili tri Gren slema sledeće godine i da to ponavlja u nekoliko narednih godina. Veoma je teško u ovom trenutku zamisliti Nadala ili Federera kako ga pobeđuju na Gren slemu. Srbin je jednostavno podigao igru na novi nivo, najviši koji sam ja ikada video. Ja verujem da će ono što će tenisu u narednih nekoliko godina pružiti, biti veće nego što je bilo ko pre njega pružio. Ja zaista verujem da ćemo za pet godina svi doći do zaključka da je Đoković najveći teniser koji je ikada zaigrao na teniskom terenu”, završio je Rid.

2024 © - Vesti online