Utorak 13.09.2011.
21:34
Vestionline

Pešić preuzima selekciju Nemačke?

Nemci ga traže ponovo - Kari Pešić

Nemci su ostali bez selektora Dirka Bauermana nakon eliminacije u drugoj fazi na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Bauerman je trener minhenskog Bajerna i želi da se maksimalno posveti radu u tom klubu koji se na velika vrata vratio u Bundesligu.

Svetislav Pešić već je obavljao funkciju selektora Nemačke, na Evropskom prvenstvu u toj zemlji 1993. godine, kada su Nemci ostvarili najveći uspeh u svojoj istoriji, osvojivši zlatnu medalju trijumfom u finalu nad Rusijom 71:70.

Takođe, posle Eurobasketa u Litvaniji od dresa nacionalnog tima "pancera" oprostio se i najbolji košarkaš te zemlje u istoriji Dirk Novicki.

Nemci neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Londonu narednog leta.

Morison potpisao za Zvezdu?!

 

Vlasnik dva šampionska prstena sa LA Lejkersima Adam Morison postigao je dogovor sa Crvenom zvezdom Beograd o jednogodišnjoj saradnji, piše "Sportal".

 

Prema dogovoru, Morison neće imati klauzulu u ugovoru koja bi mu omogućila da napusti klub u slučaju okončanja u NBA ligi.

 

Treći pik NBA drafta 2006. godine igra na poziciji trojke i u karijeri je igrao još za Šarlot. Veći deo prošle sezone propustio je zbog bolesti, a u Zvezdi bi trebalo da se izbori za što veću minutažu, kako bi se što spremniji vratio u SAD.

2024 © - Vesti online