Utorak 13.09.2011.
15:04
Vestionline

Dirk Novicki okončao reprezentativnu karijeru

Nedostajalo mu 16 poena da postane apsolutni rekorder po broju postignutih poena na EP

Novicki (32) je poslednji meč u dresu "pancera" odigrao u nedelju protiv Litvanije (75:84) na Evropskom šampionatu u toj zemlji, a tim porazom Nemci su se oprostili od četvrtfinala, samim tim i od plasmana na Olimpijske igre u Londonu narednog leta.

Na poslednjem meču u dresu Nemačke, Novicki je protiv Litvanca postigao 16 poena, uz loš šut 4/17.

Ukupno je 141 put nosio dres reprezentacije, učestvovao je na šest Evropskih šampionata, dva Svetska prvenstva i na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Osvojio je dve medalje, bronzu na Mundobasketu u Indijanapolisu 2002. i srebro na Eurobasketu u Beogradu 2005. godine.

"Ponosan sam na sve što sam uradio za Nemačku. Maksimalno sam se trudio i radovao igranju za nacionalni tim. Nadam se da će ekipa nastaviti sa uspesima u narednom periodu. Jedan od najlepških momenata u reprezentativnoj karijeri svakako je finale Evropskog prvenstva u Srbiji kada mi je prilikom izlaska sa terena cela dvorana stojeći aplaudirala. I dalje se naježim od pomisli na to", rekao je Dirk Novicki.

On je prošle sezone osvojio šampionski prsten u NBA ligi sa Dalas Maveriksima, a bio je proglašen MVP finala protiv Majamija

2024 © - Vesti online