Utorak 13.09.2011.
12:51
Beta

Nema potvrde o streljanju Srba u Libiji

Ivica Dačić

U pauzi skupa o borbi protiv korupcije u beogradskom Centru Sava, Dačić je rekao da postoje samo informacije o petorici srpskih radnika koji su ranije zarobljeni i dodao da informacije stižu ne preko MUP-a, nego preko ministarstva inostranih poslova.

On je rekao da, bez obzira na to da li su navodi tačni ili ne, to nema nikakve veze sa državom Srbijom i podsetio da su brojni plaćenici učestvovali i u ratu na prostoru bivše SFRJ.

Beogradski list "Press" preneo je danas izjavu jednog od komandanata libijskih pobunjenika u Misrati koji je naveo da su pobunjeničke snage streljale ukupno 85 plaćenika koji su se borili na strani Moamera Gadafija, među kojima je 12 Srba, devet Hrvata, 11 Ukrajinaca, deset Kolumbijaca i drugih.

Govoreći o noćašnjoj eksploziji u Ulici Otona Župančiča na Novom Beogradu, u kojoj su povređene tri osobe, Dačić je rekao da nema informacija o tome da li je bilo napretka u istrazi i da li se radi o nekom napadu ili o slučajnom korišćenju nelegalnog oružja, koje se i dalje nalazi u velikim količinama kod građana.

Komentarišući tvrdnje da je čovek koji je u Mađarskoj zakopavao žive ljude srpskog porekla, Dačić je rekao da su mađarske vlasti to negirale a da, nakon toga, nije bilo nikakvih zvaničnih informacija.

2024 © - Vesti online