Ponedeljak 12.09.2011.
22:05
Vestionline

Rusi u poslednjem sekundu izborili duel sa Srbijom

Rusija je večeras u poslednjem duelu grupe F pobedila Makedoniju 63:61 i zauzela prvo mesto u grupi, dok će Makedonci kao drugoplasirani ići na domaćina turnira, Litvaniju.

U veoma neizvesnoj utakmici, u kojoj su se ekipe često smenjivale u vođstvu, Rusi su do trijumfa stigli trojkom u poslednjim sekundama utakmice, nakon što su Makedonci u sam finiš ušli sa poenom prednosti 61:60.

Naime, Makedonci su se dvema uzastopnim trojkama Ilievskog i V. Stojanovskog vratili u igru, a potom je Mekejleb dao četiri poena u nizu za vođstvo svog tima 61:60. Makedonija je na četiri sekunde do kraja napravila tek drugi timski prekršaj, potom je Čekovski napravio još jedan i Rusima je ostalo manje od sekunde za poslednji šut.

Makedoncima je pala koncentracija, a Monja je trojkom od tablu, po drugi put na ovom prvenstvu postigao pobedonosni koš u poslednjoj sekundi. Prethodno mu je to pošlo za rukom u meču sa Slovenijom.

Rusija je sada jedina neporažena ekipa na šampionatu, a u četvrtfinalu se sastaje sa Srbijom, od koje je ispala u istoj fazi takmičenja pre dve godine u Poljskoj.

Junak je bio Aleksandar Šved, strelac 14 poena, uz šest skokova i četiri dodavanja, dok je 11 poena zabeležio Vitalij Fridzon.

U makedonskoj selekciji istakao se kao po običaju Bo Mekejleb sa 16 koševa i četiri skoka, dok je poen manje, uz 10 skokova i pet asistencija, postigao Pero Antić.

2024 © - Vesti online