Ponedeljak 12.09.2011.
17:18
Vestionline

"San": Endi, ugledaj se na prijatelja Novaka!

Kume, samo polako... - Endi Marej i Novak Đoković

Marej je imao šanse da u drugom polufinalu US Opena dobije španskog tenisera, ali je Nadal ipak obezbedio prolaz u finale turnira. Slično se dogodilo i na Rolan Garosu i Vimbldonu, zbog čega je Marej poprilično isfrustriran.

"Ne treba da se borim protiv rivala već protiv sebe, jer sam frustriran. To je nešto s čim se borim od malena, na čemu moram da poradim - mentalna snaga. Nije to razlog zašto sam izgubio, ali moglo bi da mi pomogne u igri. Moram da pronađem balans. Uspeo sam donekle, ali moram da budem još bolji", rekao je Marej.

Engleski mediji mu poručuju da se ugleda na svog prijatelja Novaka Đokovića, koji je protiv Rodžera Federera dokazao zbog čega ima samo dva poraza ove sezone.

"Marej i ostatak teniskog sveta gledali su kako se Novak Đoković vratio u igru, iako je gubio dva seta od Federera, i plasirao se u finale US Opena. Pre godinu dana, Srbin i Škot bili su slično kotirani. Ali sada, Đoković je ostavio svog druga iza sebe, napravivši neverovatan uspon. Mentalna snaga koju je svetski broj jedan pokazao, nešto je što Marej tek mora da dostigne", navodi se u zaključku lista "San".

2024 © - Vesti online