Ponedeljak 12.09.2011.
03:54
Večernji list

Kosorova da objasni odakle novac HDZ-u

Jadranka Kosor mora da objašnjava poreklo novca koji se koristio u kampanji HDZ-a
 

Branka Pavošević je, kako piše "Večernji list", "iskopala" isplatnice na ukupno 13 miliona kuna, koji su iz HDZ-a podeljeni brojnim pevačima i rediteljima za učestvovanje u predsedničkoj kampanji Jadranke Kosor 2005, te u parlamentarnoj kampanji HDZ-a 2007. godine.

Veliku svotu novca dobio je i ministar zdravstva, te potpredsednik Vlade Darko Milinović, koji je za HTV rekao da nije bio zadužen za financije stranke i da ne zna kako se trošio novac. Iz stranke je dobio 70 hiljada kuna za obnovu crkve u Bilaju, a sada kaže: 'Da sam znao da je novac ilegalan, ne bih ga uzeo.'

Tadašnji sekretar HDZ-a Ivan Jarnjak, prenosi HTV, potpisnik je čak dve takve isplatnice. Upitan za napise u štampi, Jarnjak je rekao samo da ne komentariše USKOK-ove istrage.

Premijerka, naravno, sve demantuje u izjavi za Jutarnji list:

"Pa ovo je besmisleno! Zar neko uopšte može pomisliti da sam pokrenula celu akciju protiv korupcije, da bih na kraju došla do sebe?!"

A dok iz HDZ-a stižu službena saopštenja u kojima tvrde da su napisi o iskazima u USKOK-u zlobna podmetanja Jadranki Kosor, pitanje istrage protiv HDZ-a i moguće optužnice protiv vladajuće stranke u javnosti se sve češće postavlja.

2024 © - Vesti online