Nedelja 11.09.2011.
19:17
Vestionline

SNS: Vlast je kriva za sunovrat države

Naprednjaci traže izbore

Kako je na konferenciji za novinare rekao funkcioner SNS Marko Đurić, sunovrat sa kojim se danas Srbija suočava preti da podrije i same temelje državnosti, a egzistenciju građana "sroza" ispod granice ljudskog dostojanstva.

Đurić je kazao da su "dezorjentisanost i nedoslednost" politike vladajuće koalicije, kao i "oprečni stavovi" unutar Vlade Srbije o EU i Kosovu najveći izazov državnim i nacionalnim interesima danas.

Kako je naveo, potpredsednik Vlade Božidar Đelić nema nikakve sumnje da će Srbija do kraja godine dobiti ne samo status kandidata već vrlo moguće i datum za početak pregovora, dok ministar spoljnih posova Vuk Jeremić navodi da je još krajnje neizvesno i da li će Srbija dobiti status kandidata.

Đurić je kazao da predsednik Boris Tadić izjavljuje da Srbija neće prihvatati nikakve dodatne uslove EU, dok se od najviših evropskih zvaničnika može čuti stav da je unapređenja dijaloga Beograda i Prištine jedan od neophodnih preduslova za dalje evropske integracije Srbije.

"Vlast u Srbiji nema ni jedinstven stav ni spreman odgovor na sve izazove sa kojima se Srbija suočava po pitanju evopskih integracija i to je ono što u značajnoj meri unazađuje naše kapacitete kada je reč o ovom važnom pitanju", kazao je Đurić.

2024 © - Vesti online