Nedelja 11.09.2011.
10:31
Beta

Vučurević prebegao u Trebinje

Vujačić je agenciji Beta rekao da mu se Vučurević juče javio i rekao da nije mogao da trpi sve što mu se u Srbiji dešavalo od hapšenja 4. aprila i da je sada sa svojom porodicom u Trebinju.

Božidar Vučurević

"Rekao je da će se prvog radnog dana, dakle već sutra, prijaviti Okružnom i Osnovnom sudu u Trebinju i da jedva čeka da mu se sudi u Bosni i Hercegovini", kazao je advokat.

Vujačić je rekao da je njegov klijent u Beogradu živeo u veoma teškim uslovima i da više nije imao novca da plaća smeštaj, niti troškove kućnog lečenja zbog teškog zdravstvenog stanja.

Vučurević je 24. avgusta zbog srčanih tegoba prebačen u Zemunsku bolnicu, odakle je pušten 5. septembra na kućno lečenje.

Božidar Vučurević je uhapšen u Srbiji 4. aprila na osnovu poternice koju je za njim raspisala Hrvatska koja ga tereti za zločine na području Dubrovnika i čeka odluku po zahtevu za ekstradiciju Hrvatskoj.

Iz ekstradicionog pritvora u Beogradu pušten je 17. juna, pod uslovom da ne napušta Srbiju do okončanja ekstradicionog postupka. Vučurević je bio obavezan da se istražnom sudiji javlja dva puta nedeljno.

2024 © - Vesti online