Subota 10.09.2011.
22:00
Vestionline

Kako ući u balon a da ne pukne?

Šou pod nazivom “Mr. Beng” sa puno pucanja, dima i apsurdne pirotehnike, do vrhunca dovodi Benovu stalnu želju da “raznese” sve i svakoga, pa i publiku i samog sebe. Čovek koji obožava stvarčice sklone pucanju, prikazao je vrhunski smisao za humor i držao nepodeljenu pažnju do kraja predstave.

Iako deluje kao naivna dečija igra petardama, šou “Mr. Beng” je studiozan projekat u duhu vrhunske umetnosti uličnog performansa, sa rediteljem Raymondom Peyramaurem, cenjenim umetnikom u svetu cirkusa i lutkarskog pozorišta, takođe i sa originalnom muzikom Francesca Vigne. “Mr. Beng” je na Internacionalnom festivalu dečijih pozorišra “I Teatri del Mondo” u San Elpidiju u Italiji osvojio treću nagradu po izboru publike.

Ovaj ulični “terorista” je rođen u Parizu kao Benjamin Delmas, a živeo je i u Engleskoj pre nego što se 2003. zauvek preselio u Torino. Tu je intenzivirao život u potpunom skladu sa nastupima na ulici, a u međuvremenu je i diplomirao na Univerzitetu scenskih umetnosti u Torinu. Nakon 13 godina iskustva, danas je saradnik uglednih izvođačkih trupa The Teatro della Caduta i The Action Theatre iz Italije.

2024 © - Vesti online