Nedelja 11.09.2011.
08:00
S Media, Vestionline

Bangkok - Venecija sa Dalekog istoka

Zgrade, oblakoderi, neverovatan provod, šoping, izmešani mirisi,, ulični prodavci, tranvestiti, prostitutke, haos, gužva... Bangkok će vam iz korena promeniti sliku sveta u kome živite a otvoriti oči i uvesti u neverovatni daleki istok. Ovaj grad je opojan i raznolik, zanimljiv, egzotičan i vizuelno fascinatan za posetioce.

Kanali Bangkoka će vas na trenutak oduševiti i podsetiti na Veneciju. Plutajuće pijace Bangkoka na kojima možete da kupite voće, povrće, sok od kokosa i domaću hranu koja se priprema na plutajućim kuhinjama, su još jedan zaštitni znak ovog grada.


U Bangkoku bi obavezno trebalo da posetite blistave hramove koji su srce i duša grada. Preporučujemo da posetite neke od najpoznatijih, Vat Pho ili Vat Arun. Osim hramova, grad je bogat muzejima, umetničkim galerijama i neobičnim mestima od kojih su neka prilično interesantna pa čak i bizarna.

Na oko 150 kilometara od Bangkoka nalazi se Pataja, poznata po pabovima i go - go barovima, ali i razvijenim sportskim aktivnostima. Pataja je popularna ne samo zbog svojih plaža, noćnog života, zabave i šopinga, već i zbog velikog izbora najrazličitijih aktivnosti, od golfa i jahanja, do bandži džampinga, skijanja na vodi i vožnje kartinga.

Ako se nađete u Bangkoku obavezno posetite Veliku palatu prekrivenu staklom u boji i ogledalima, za ljubitelje jezivog i bizarnog Forenzički muzej je odlično mesto, a ne propustite ni Kuću svetinja i duhova.

2024 © - Vesti online