Subota 10.09.2011.
15:36
Beta

Zeri: Počinje "vruća jesen" na Kosmetu

Očekuje se hapšenje nekih poslanika Skupštine Kosova 

Hapšenja mogu uslediti pošto Ustavni sud Kosova bude izneo mišlenje o imunitetu poslanika Skupštine Kosova, koje je od njega zatražila vlada.

Izvori bliski Euleksu su za dnevnik kazali da će biti "vruća jesen" i da će Euleks pokazati svoju snagu. "Biće nekoliko hapšenja iz redova poslanika, ne radi se samo o poslaniku Fatmiru Ljimaju", kazao je izvor dnevnika.

Zvaničnici Euleksa nisu bili u stanju da kažu kada će se dogoditi hapšenja.

"Euleks čeka šta će odlučiti Ustavni sud, ne može da prejudicira šta će se na sudu odlučiti. Takođe ne možemo da prejudiciramo hoće li biti neke akcije Euleksa na tom planu", izjavio je za dnevnik portparol Euleksa Nikolas Havton.

Zahtev Vlade Kosova da Ustavni sud donese mišljenje o slučajevima kada se poslanik može pozvati na imunitet i da li taj imunitet važi i za dela koja su izvršena van obavljanja dužnosti poslanika ili pre izbora za poslanika su izazvala nove podele unutar vldajuće Demokratske partije Kosova.

Ustavni sud Kosova je zatražio od Skupštine i poslaničkih grupa da ga obaveste o stavu povodom tog pitanja i koliko je do sada poznato stav o tome sudu su dostavili samo poslanici iz redova Pokreta Samoopredelenje.

Oni se zalažu da poslanici ne mogu imati imunitet za dela koja nisu u vezi sa njihovom aktivnošću u Skupštini.

2024 © - Vesti online