Petak 09.09.2011.
17:38 >> 19:15h
Vestionline

Ivković: Španci su bili apsolutno bolji!

Katastrofalan pristup naših igrača - Dušan Ivković

Srbija je ubedljivo poražena nakon najslabijeg nastupa na dosadašnjem toku turnira o čemu svedoče i statistički podaci, poput šuta iz igre od tek 39 odsto ili šuta za tri poena (25 odsto), uz 11 skokova više za Španiju (40:29).

"Španci su bili apsolutno bolji od nas ovoga puta. Zaslužili su ovaj trijumf, a njihova želja za pobedom bila je neverovatna. Rekao sam igračima na poluvremenu: 'Kako je moguće da španski tim, sa NBA šampionima i evropskim prvacima u svojim redovima, više poštuje nas, nego mi njih?', rekao je Ivković i dodao:

"Na poslednja dva takmičenja dva puta smo ih pobedili, ali ovoga puta psihološka snaga je bila na španskoj strani i ja im čestitam još jednom", dodao je selektor posle ubedljivog poraza od Španije 84:59 (23:14, 20:18, 27:17, 14:10).

"Tehnička pravila igre i koncentracija igrača su naš najveći problem. Ne mogu da verujem da se posle dogovora na poluvremenu, da probamo da dobijemo drugi deo utakmice, smanjimo zaostatak na 12 poena razlike, a zatim dozvolimo Španiji da napravi seriju 14:0, a da pritom ne izađemo iz bonusa. To su neke stvari koje moramo što pre da rešimo".

Presudni duel u borbi za plasman u četvrtfinale Eurobasketa 2011. sledi protiv Turske, koja je večeras poražena od Nemačke 73:67.

"Imaćemo veliku šansu protiv reprezentacije Turske. S obzirom na sastave timova, kvalitet i formu, verujem da bi smo prihvatili da sami odlučujemo pitanje plasmana u četvrtfinale i dalju realizaciju našeg osnovnog cilja, plasmana na Olimpijske igre u Londonu. Samo nikako ne smemo da taj duel vidimo kao priliku da se revanširamo za poraz u polufinalu Svetskog prvenstva prošle godine. Ova utakmica igraće se u sasvim drugačijim okolnostima", zaključio je selektor Dušan Ivković.

Plejmejker španske reprezentacije Hoze Kalderon bio je presrećan posle pobede.

"Sjajno smo odigrali svih 40 minuta. Bili smo skoncentrisani od samog početka, a jedni drugima smo želeli da pomognemo sve do završnice. Svi smo hteli da zaustavimo Teodosića i to smo i uradili. Ovo je velika je ova pobeda i treba da budemo ponosni što smo zaustavili sjajan tim poput Srbije na svega 59 poena. Ali, ne smemo na tome da stanemo, moramo još mnogo napora da uložimo jer nas još mnogo utakmica čeka", zaključio je Kalderon.

2024 © - Vesti online