Petak 09.09.2011.
17:33
Vestionline

Tadiću, Gotovina i Milošević nisu isti

Radi se o meni nesvhatljivom Tadićevom prihvatanju iste ravni između osuđenih hrvatskih generala u Hagu za teške zločine prema Srbima u "Oluji" i Miloševića, ocenio je Mrkonjić u pisanoj izjavi.


On je podsetio da je na tome institirala premijerka Hrvatske Jadranka Kosor i na neki način hrvatski predsednik Ivo Josipović.

Kritikovan sam zbog pritiska Kosorove i Josipovića: Milutin Mrkonjić


Kosor je veličala svoje generale, dok je Mrkonjić, kako kaže, posetio grob Miloševića na godišnjicu njegove smrti i položio buket ruža. Mrkonjić napominje da "samo donekle" može da razume premijerku Kosor, jer ona ne može da oda poštu osnivaču njene partije Franji Tuđmanu, jer za to nema dozvolu porodice Tuđman, dok on može da poseti Miloševićev grob. 


Mrkonjić poručuje da će, kao što je to činio do sada, i ubuduće ići na Miloševićev grob, jer to "oseća kao svoju trajnu obavezu prema drugu i prijatelju i njegovoj porodici".

"Naravno, nikome neću dozvoliti da se u taj deo moje privatnosti meša i na nju utiče", naglasio je Mrkonjić.

On smatra krajnje neprimerenim poređenje Miloševića i hrvatskih generala osuđenih na višegodišnje kazne u Hagu za zločine prema Srbima.

Milošević za Mrkonjića "nije zločinac", već je "nevin ubijen u Haškom kazamatu".
"Pošteno je i ljudski ostaviti ga da počiva u miru", zaključio je Mrkonjić, koji je potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS).

2024 © - Vesti online