Petak 09.09.2011.
09:31
Beta

Poraz Tačija, istraga protiv Petrovića

Fatmir Šeholi

"Srbija nije izgubila ništa, niti je Kosovo dobilo nešto tim dogovorom. Čak smatram da je to korak nazad za Vladu Kosova, jer je taj pečat postojao i pre proglašenja nezavisnosti", kazao je Šeholi za RTV Pink.

On je ocenio da je natpis na tom pečatu "Republika Kosovo" samo geografski pojam i da je bez razloga podignuta tenzija na severu Kosova i ubijen pripadnik specijalnih jedinica ROSU.

Prema mišljenju Šeholija, "žalosno je što u Vladi Kosova nema autentičnih Srba, jer oni koji su deo te vlade nisu merodavni ni legitimni Srbi".

"Petrović ne sme na sever Kosova"

"Ako zamenik premijera Slobodan Petrović ne sme da ode u severni deo Kosova jasno je do koje mere on može imati uticaj", izjavio je analitičar.

On je naveo da Samostalna liberalna stranka Kosova, čiji je Petrović predsednik, priprema fond iz kog će plaćati nevladine organizacije i dopisnike beogradskih medija sa Kosova da napadaju institucije u Srbiji.

Rekao je takođe da se protiv ministara iz redova te stranke sprovodi istraga policije Euleksa o zloupotrebama u radu.

"Mediji i javnostu u Srbiji treba da znaju da su predstavnici Srba o kojima govorim poltroni politike (premijera Vlade Kosova Hašima) Tačija. Kao Albanac sa Kosova ne želim da Petrović i njegovi saradnici priznavanjem nezavisnosti Kosova dobiju alibi za svoje zloupotrebe", kazao je Šeholi.

2024 © - Vesti online