Petak 09.09.2011.
11:05
Vestionline

Crnogorci smenili Kranjčara i postavili Brnovića

Dejo Savićević smenio Zlatka Kranjčara pre kraja kvalifikacija za EP

Kranjčar je otpušten jer je reprezentacija u poslednja dva meseca osvojila samo bod u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine. On je tu funkciju preuzeo u februaru prošle godine i do sada osvojio 11 bodova u kvalifikacijama.

Crnogorci imaju šest bodova manje i utakmicu manje od prvoplasirane Engleske, sa kojom će igrati u oktobru. Taj susret na programu je 07. oktobra u Podgorici, dok je poslednji susret u kvalifikacijama zakazan za 11. oktobar u Švajcarskoj.

Savićević: Kranjčara smo dugo trpeli

 

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević kaže da je dosadašnji selektor reprezentacije Zlatko Kranjčar i ranije trebalo da dobije otkaz, ali da nije jer su se svi problemi "gurali pod tepih" zbog mira nacionalne selekcije.

 

Savićević kaže da Kranjčar nije poštovao obaeze kojih se prihvatio, i da je nezadovoljstvo samo raslo.

 

"Njegov odnos prema obavezama ove godine od februara nije bio kao pre. Moram da priznam da je bilo dosta problema i prošle godine, ali zbog uspeha reprezentacije smo te stvari gurali pod tepih. Naše nezadovoljstvo počelo je u februaru, kada on nije odgovarao zahtevima koje je morao da ispuhi. Sve je kulminiralo posle dva poslednja meča", rekao je Savićević.

2024 © - Vesti online