Četvrtak 08.09.2011.
15:50
Mondo

Princ od Bruneja investira u Srbiju?

"Predložite projekte, spremni smo da ih finansiramo", rekao je princ od Bruneja ministru spoljnih poslova Vuku Jeremiću na večeri koja je za njega organizovana u utorak, neposredno po završetku samita.

Domaćin večere na Belom dvoru bio je Aleksandar Karađorđević, koji se odranije poznaje sa princom. Dve porodice su bliske, druže se i posećuju.

Mohamed Bolkijah, princ od Bruneja

Osvrćući se na domete Konferencije, Jeremić kaže da je specifična težina Srbije u međunarodnoj areni danas veća nego pre samita.

"Ovo je bila prilika da se obnove neke ekonomske veze koje su oslabile i da se uspostave nove. Velikom broju zemalja apsolutni preduslov za ekonomsku saradnju je dobar politički odnos sa rukovodstvom. Nakon ovog skupa Srbija ima takve odnose", kazao je Jeremić.

Šutanovac u Indoneziji, Tadić u Iraku

 

Na marginama samita održano je niz sastanaka o ekonomskoj saradnji. Ministar odbrane Dragan Šutanovac iduće nedelje ide u Indoneziju, jednom od najvećih kupaca proizvoda vojne industrije, a dogovorena je i poseta predsednika Borisa Tadića Iraku, koji je jedan od najvećih uvoznika naše namenske industrije, piše "Press".

2024 © - Vesti online