Sreda 07.09.2011.
18:15
Beta

"Čelnici Miloševićevih službi spremaju osvetu"

Predsednik Srpskog pokreta obnove: Vuk Drašković
 

"Današnje svedočenje Markovića na suđenju optuženim za pripremu atentata u Budvi 15. juna 2000. godine u službi je opstrukcije pravde i uverenja čelnih ljudi Miloševićevih službi bezbednosti koji su organizovali i činili likvidacije političkih protivnika da se bliži vreme njihovog povratka na vlast i osvete koju spremaju", naveo je Drašković u izjavi agenciji Beta.

"Ovo suđenje, kao i suđenja koja nisu ni započeta, sramota su srpskog pravosuđa i današnje Srbije, pa smo prinuđeni da se za pravdu obratimo Evropi, jer je u Srbiji nema. Takvo je danas stanje u Srbiji da se može očekivati da će početi da hapse žrtve", istakao je Drašković.

Atentat u Budvi bio je pre 11 godina, pre 11 godina ubili su i sudiju Nebojšu Simeunovića, pre 12 godina Slavka Ćuruviju, a pre 17 godina Dadu Vujasinović, ali nema presuda, nema čak ni optužnica, dodao je predsednik SPO.

Marković je ranije izjavio da je 2000. godine obustavio akciju praćenja Draškovića u Budvi zbog pretpostavke da ga prati i crnogorska služba.

"Obustavljali smo akcije čim je postojala i najmanja mogućnost da služba bude otkrivena i kompromitovana, a pretpostavljali smo da je crnogorska služba uradila ono što smo mi nameravali, da postavimo prislušne uređaje u Draškovićev stan", svedočio je Marković na suđenju trojici bivši čelnika DB-a, optuženim za pomaganje u pokušaju ubistva Draškovića u Budvi, 15. juna 2000. godine.

Marković je video konferencijskom vezom svedočio iz zatvora u Požarevcu, gde izdržava kaznu od 40 godina zatvora, na koju je pravosnažno osuđen zbog ubistva četvorice funkcionera SPO i pokušaja ubistva Draškovića na Ibarskoj magistrali, 3. oktobra 1999. godine.

Za pomaganje u ubistvu Draškovića u budvi optuženi su bivši šefu Beogradskog centra DB-a Milanu Radonjiću i bivšim načelnici u Centru zaduženim za unutrašnji i spoljni ekstremizam, Stevan Basta i Ratko Romić.

2024 © - Vesti online