Sreda 07.09.2011.
15:35 >> 17:02h
Vestionline, Mondo

Medved ubio ženu ispred restorana

Foto: Ilustracija

Veronika Starčev (55) ušla je oko 13 časova u kavez da, kao i obično nahrani medveda, koji već petnaest godina živi etno-kompleksu Tiganjica na desetak kilometara od Zrenjanina, javlja RTS.

Iz za sada nepoznatih razloga, medved ju je napao i nije hteo da je pusti dok god je davala znake života.

Gosti koji su sedeli u obližnjem restoranu "Trofej" čuli su jauke i pozive u pomoć nesrećne žene i pritrčali kavezu. Oni kažu da su pokušali da medveda odvoje od žrtve, bacali su kamenje i druge predmete u kavez, ali nisu uspeli da mu skrenu pažnju.

Policija je uskoro stigla na mesto nesreće, ali je Veronika Starčev već bila mrtva. Policajac je hicem usmrtio razjarenu životinju.

Zrenjaninska policija još nije izdala saopštenje povodom događaja, a prema informacijama policija i istražni sudija su na licu mesta, ali nisu želeli da daju izjave.

Medved koji je čuvan u Tiganjici nazvan je Miša i u etno selu živi od trenutka kada je tu usvojen kao meče. Početkom 2004. godine medved je kandžama povredio četrnaestogodišnjeg dečaka koji je preskočio drvenu ogradu, približio se metalnom kavezu, proturio nogu kroz rešetke i pokušao da probudi medveda.

2024 © - Vesti online