Sreda 07.09.2011.
09:46
Vestionline, B92

EP: Litvanija – Srbija (sreda, 20.00h)

Oprezno na domaćine - Duda Ivković

Srbija i Litvanija imale su po četiri pobede i poraz u prvoj grupi, a u novoformiranu grupu E prenele su po jednu pobedu.

Jedini poraz ’orlovi’ su doživeli od Francuske posle produžetka 97:96, dok je domaćin takmičenja izgubio od Španije sa 91:79. Poslednji zvanični međusobni meč Srbija i Litvanija odigrali su prošle godine u borbi za treće mesto na SP u Turskoj, a bolja je bila Litvanija 99:88.

Po dolasku u Viljnus reprezentativci su odradili trening u teretani hotela "La Meridijen“, a zatim su imali priliku da 60 minuta provedu u "Viljnus Areni“ i tu se upoznaju sa parketom i obručima.

"Tek smo u hotelu uradili pristojnih 60 minuta u teretani. Morali smo da vodimo računa da se igrači ne ohlade jer smo zatim morali do dvorane koja je udaljena 20 kilometara. Imali smo košarkaški trening od samo sat vremena i zaista mi nije jasno zašto smo imali na raspolaganju tako kratak termin za rad. Međutim, tako je odlučio organizator i tako je za sve ekipe“, rekao je selektor Dušan Ivković i dodao:


"Ovaj sastav selekcije Litvanije dosta se razlikuje od prošlogodišnjeg. Tim iz Turske imao je više energije i veću motivaciju, dok je ovaj sa Jaskevičijusom, Kaukenasom, Songaliom i Lavrinovičem dosta iskusniji“, dodao je Ivković.

Litvanci su mnogo dobili povratkom iskusnih Jasikevičijusa i Songaile, pomoć publike je neprocenjiva, a ne bi trebalo isključiti ni ’domaćinsko’ suđenje, kakvo je Srbija prošlog leta imala prilike da iskusi u Turskoj. Ipak, igrači domaćina smatraju da se Srbija može pobediti samo masimalno koncentrisanom i motivisanom igrom.

"Dueli sa jakim timovima samo su motiv više za nas, ali dolazimo iz grupe u kojoj smo igrali sa braniocem titule Španijom i vicešampionom sveta Turskom. Svesni smo da moramo da budemo koncentrisani od poečtka do kraja, kao i da moramo da podignemo nivo igre. Ovo je nova runda i moramo da zaboravimo šta se događalo u prošlosti“, izjavio je Simas Jasaitis.

2024 © - Vesti online