Sreda 07.09.2011.
14:17
Alo!

Mrtvačke glave za đake prvake?

Inspirisani Ghost Riderom?

Jedan od ovih roditelja je i Ivan Perić, čije dete je baš ovakav poklon od Gradske uprave dobilo u osnovnoj školi "Josif Pančić“ u Beogradu.


- Svi u razredu su dobili ranac sa udžbenicima i sveskama. Nisam ni gledao detaljno dok mi dete sutradan nije reklo da želi da kupi nove sveske, jer ove iz škole imaju ružne korice. Tek onda sam video ove grozne mrtvačke glave, koje su potpuno neprimerene đacima prvacima i školi uopšte - ispričao je Perić za "Alo!".


On kaže da su među sveskama bile i one sa koricama na kojima su naslikani veseli crtani junaci i superheroji, ali i neki agresivni likovi iz japanskih filmova, koji žestoko pucaju iz pušaka. - I to mi je podnošljivo, ali ove mrtvačke glave su baš previše - iskren je on.


Problematične sveske proizvedene su u Poljskoj, a distribuira ih firma iz Dobanovaca.


Zamenica sekretara za obrazovanje Dragica Moro rekla je za "Alo!“ da je u kontaktu sa direktorom škole dobila informaciju da među podeljenim paketićima nije bilo takve sveske, niti je iko od roditelja prijavio bilo kakav problem.


- Tokom postupka nabavke i pakovanja paketića njihov sadržaj je strogo kontrolisan. Bez obzira na sprovedenu kontrolu, ukoliko su se ovakve stvari desile, reč je o potpuno izolovanom slučaju, a Sekretarijat za obrazovanje će u okviru svojih nadležnosti preduzeti sve mere da se ovaj problem otkloni - obećava Moro.

2024 © - Vesti online