Utorak 06.09.2011.
19:06
Beta

"Tadić, Stefanović i Bogdanović su nas izdali"

Razočarani predsednik Odbora za KiM: Ljubomir Kragović
 

"Ono što rade Stefanović, Bogdanović i Tadić je izdaja i oni ne mogu više da predstavljaju Srbe sa Kosova i Metohije", rekao je u Kosovskoj Mitrovici predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije Ljubomir Kragović.

Na sednici Skupštine zajednica zaključeno je da je sporazum o pečatu, carini i diplomama postignut u Briselu, neprihvatljiv za Srbe. Odbornici Skupšitne zajednica zatražili su da se Skupština Srbije izjasni o tom sporazumu koji je Stefanović prihvatio u petak u Briselu. Odbornici su rekli da očekuju da će javni tužilac preduzeti zakonske mere protiv Stefanovića.

U zaključcima je rečeno da izjava kancelarke Nemačke Angele Merkel o ukidanju paralelnih institucija u Pokrajini predstavlja "najgori vid ugrožavanja ljudskih prava i diskriminaciju kosovskiih Srba".

"Ako izdržimo još mesec dana, a moramo da izdržimo, kada budu raspisani izbori u Srbiji naše brige će nestati", ocenio je potpredsednik Skupštine zajednice Marko Jakšić.

Odbornici su naveli da je neprihvatljiva izjava Bogdanovića o tome da su Srbi spremni da plaćaju dažbine i da prihod od toga ide opštinama na severu. Dodali su da se carina i PDV mogu plaćati samo državi Srbiji.

Odbornici su podržali održavanje sednice skupštine četiri severne opštine u Beogradu i zatražili od Skupštine Srbije da hitno stavi na dnevni red realizaciju zaključaka iz Deklaracije o Kosovu od 30. juna.

2024 © - Vesti online