Ponedeljak 05.09.2011.
23:44
Vestionline

Novak preko Dolgopolova do Tipse

Jedva čeka Tipsarevića na terenu

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale poslednjeg grend slem turnira sezone, US opena, obezbedivši tako srpsko četvrtfinale u Njujorku.

Đoković je posle tri seta savladao nezgodnog Ukrajinca Oleksandera Dolgopolova rezultatom 7:6(14), 6:4, 6:2 pa će se tako u četvrtfinalu sastati sa zemljakom Jankom Tipsarevićem, koji je ranije danas sa 3:1 bio bolji od španskog veterana Huan Karlos Ferera.

Đoković je imao velikih problema u prvom setu, koji je rešio u svoju korist tek nakon taj brejka. U tom delu meča slavio je tek posle 30 poena (!), a treba reći da je u jednom trenutku pri rezultatu 13:14 spasio i set loptu za rivala.

Nakon toga sve je bilo lakše po svetskog broja jedan. U drugom setu je furiozno stekao prednost od 3:0, koju je na svoj servis sačuvao do prednosti od 2:0, da bi u trećem setu bio još uverljiviji prepustivši rivalu samo dva gema.

Srpski as tako je došao do 61. pobede u 63. meču ove sezone, i obezbedio je Srbiji mesto u polufinalu takmičenja na Flašing Medousu.

Duel Janka Tipsarevića i Novaka Đokovića na programu je u sredu.

2024 © - Vesti online