Ponedeljak 05.09.2011.
16:51
Jutarnji.hr

Devet sati sedela pored mrtvog dečka

Foto: Ilustracija
 

Incident se dogodio sat i po nakon uzletanja s aerodroma u Singapuru. Ripingejl je gledao film tokom leta i jeo kad se dogodila tragedija. U trenutku kada je mladiću hrana stala u grlu, pored njega je sedila njegova 27-godišnja devojka Vanesa Pričakul.

Putničkom kabinom odjeknuo je vrisak i pozivi upomoć, ali iako su na istom letu bile dve medicinske sestre i lekar, Ripingejlu više nije bilo spasa, čak ni nakon pokušaja da ga ožive veštačkim disanjem.

Devojka je zatražila da telo njeninog dečka ostane pored nje do kraja leta. Iako se radilo o punih devet sati, osoblje je to odobrilo.

- Morala sam se nositi s tim, nisam imala izbora. Sve vreme sam mislila: Kako si mogao to da mi učiniš?, izjavila je Pričakul.

Vanesa je ispričala kako je Robert bio jako uzbuđen zbog povratka kući da su na aerodrom došli čak šest sati ranije. Sat i po nakon što su poleteli avionom kompanije Džetstar, stjuardese su podelile obrok. Robert je uzeo govedinu i nastavio gledati film. Vanesa je primetila da se trese, ali u prvi trenutak nije shvatila što se događa.

"Sedeli smo jedno kraj drugog i ljubili se, držali za ruke, a u sledećem trenutku on se gušio", rekla je Vanesa.

"Teško mi je da se nosim s njegovom smrti. Bio je tako druželjubiv i darežljiv, rekla je potresena devojka.

Pričakul je upoznala svojeg dečka u Singapuru, gde je on radio tri godine, a leteli su za Novi Zeland u posetu njegovim roditeljima.

2024 © - Vesti online