Ponedeljak 05.09.2011.
13:48
Vestionline

Srpski borbeni pilot oduševio u Češkoj

Foto: Ilustracija

 U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je pilot VS iz Tehničko-opitnog centra na aerodromu Batajnica nagradu dobio zbog toga što je "demonstrirao vrhunsko umeće pilotiranja".

Ristić je nastupio avionom jugoslovenske proizvodnje "J-22 orao", pred nekoliko desetina hiljada posetilaca, tokom dva dana aeromitinga koji se tradicionalno održava u Češkoj.

Potpukovnik Ristić leti na "orlu" od 1991. godine i redovno učestvuje na domaćim i međunarodnim letačkim manifestacijama od 2004. godine. Nakon što je izabran za najboljeg na aeromitingu, Ristić je rekao da mu je to jedan od najlepših trenutaka u karijeri ali da to nije lično već timsko priznanje, pre svega tehničkoj ekipi koja pruža podršku nastupima u Srbiji i van nje.

Na međunarodnom aeromitingu CIAF 2011 u Češkoj učestvovalo je oko 80 civilnih i vojnih vazduhoplova iz Češke, Slovačke, Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Poljske, Belgije, Francuske, Mađarske, SAD i Srbije.

Nagradu za najbolji grupni prikaz dobila je poljska akrobatska grupa "Orlići" a pripadnicima britanskog Kraljevskog ratnog vazduhopolovstva pripalo je priznanje za najbolju postavku na izložbenom delu.

2024 © - Vesti online