Ponedeljak 05.09.2011.
12:27
Beta

Incident na protestu u Gračanici

Povređena je učesnica protesta Dara Milošević koju je gurnuo jedan radnik srpske opštine Kačanik pokušavajući da uđe u kancelariju koju blokiraju demonstranti već 67 dana.

Njih 37 protestuje ispred kompleksa zgrada Kosovskog okruga i ne dozvoljavaju zaposlenima da uđu u kancelarije.

Kao da život u Gračanici nije već dovoljno težak...

Lekar Hitne pomoći Dejan Milanović rekao je za agenciju Beta da je Dara Milošević usled pada na beton zadobila potres mozga, a da će posle rentgenskog snimka znati i zašto oseća bolove u levom kolenu.

Učesnik protesta Rade Aleksić iz sudske jedinice Štrpce rekao je za agenciju Beta da je koordinator srpske opštine Kačanik jutros ušao u dvorište kompleksa Kosovskog okruga i nasilno pokušao da uđe u svoju kancelariju.

"Pokušali smo da mu objasnimo da već 67 dana traje naš protest i da nikom ne dozvoljavamo da uđe u kompleks. On je počeo da se gura sa učesnicima protesta i gurnuo je koleginicu koja je potom pala", rekao je on.

Učesnici protesta najavili su da će danas pooštriti protest tako da niko neće moći da uđe ni u dvorište gde je kompleks zgrada Kosovskog okruga.

Načelnik Kosovskog okruga Goran Arsić rekao je za agenciju Beta da je o problemu učesnika protesta do sada više puta razgovarao sa nadležnima u ministarstvima u Beogradu.

"Očekujem da će problem učesnika protesta biti rešen čim dođe do rebalansa budžeta. Rečeno mi je da rebalans treba da bude do kraja septembra ili u prvoj polovini oktobra. Tada će ove radnike, kako je obećano, preuzeti Ministarstvo pravde Srbije", rekao je Arsić, koji je izjavu dao u jednom restoranu gde radi od kada ne može da uđe u
kancelariju.

2024 © - Vesti online