Ponedeljak 05.09.2011.
11:13
Vestionline, Mondo

Hrvati: Naš seljački mentalitet

Mirza Teletović je sa 26 poena predvodio Bosance do trijumfa

"Naš mentalitet je problem. Sramota je da se u klubovima trudimo, a u reprezentaciji ne. Ljudi se sprdaju sa nama, sa našim seljačkim mentalitetom mi smo u stanju da pobedimo Grke. Tek posle poslednje utakmice dobićete od mene iskren komentar, jer mi se svašta vrzma po glavi", izjavio je kapiten Hrvatske Marko Popović posle poraza od BiH.

Da bi se plasirala u drugu fazu Evropskog prvenstva u Litvaniji, Hrvatskoj je potrebna pobeda nad Grčkom u poslednjoj utakmici u grupi.

Selektor Josip Vranković bio je ljut na svoju ekipu, jer nije odigrala muški.

"Trebalo je da igramo čvršće. Premekano smo otvorili utakmicu i teško se nosili sa Teletovićevim rešenjima u napadu. Žao mi je što nismo odigrali srcem. Morali smo da pružimo više, da budemo borbeniji i srčaniji. Ne bih imao zamerke da smo izgubili, samo da smo odigrali pošteno i muški", rekao je Vranković.

Ante Tomić je bio najoštriji u samokritici.

"Igrali smo bez srca, ne sme da se dogodi da nam jedan igrač, ma kako on dobar bio, ubaci 15 poena u prvih sedam minuta. Iz dana u dan imamo neverovatne promene, teško je to psihički izdržati. Znali smo da se izvučemo i iz težih situacija, nadam se da ćemo uspeti da pobedimo Grčku", rekao je Ante Tomić.

"Poručujem hrvatskim gledaocima da igramo bez srca, ugasite TV, nemojte ni da nas gledate", dodao je Tomić.

2024 © - Vesti online