Nedelja 04.09.2011.
10:44
Vestionline

Kamenovan autobus sa Srbima kod Pećke patrijaršije

Foto: Ilustracija

Vozač autobusa Aleksandar Ćirović rekao je da je na autobusu pričinjena materijalna šteta, ali da niko od 36 putnika nije povređen.

''Bili smo u pratnji policije, kada je kamenica udarila u gornji deo šoferšajbne autobusa'''', rekao je Ćirović i dodao da se incident dogodio na 600-700 metara od ulaza u Pećku patrijaršiju, prenose beogradski mediji.

Prema njegovim rečima, incident je prijavljen policiji. I regionalni portarol Kosovske policijske službe Zećir Keljmendi rekao je da je incident prijavljen policiji, i da je otvorena istraga.

Keljmendi je precizirao da je incident prijavljen jutros oko 07.30 časova, ne navodeći lokaciju gde se tačno dogodilo kamenovanje. Za sada nema osumnjičenih.

U Pećkoj patrijaršiji u toku je hirotonisanje protosinđela Jovana za episkopa lipljanskog. Svetu arhijerejsku liturgiju služi patrijarh srpski Irinej u sasluženju više episkopa. Ovom svečanom činu prisustvuju ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović. U Pećkoj patrijaršiji je i komandant Kfora nemački general Erhard Biler.

2024 © - Vesti online