Nedelja 04.09.2011.
08:49
Vestionline

Dominik Stros-kan doputovao u Francusku

Stroskan je poleteo kasno sinoć, sa suprugom An Senkler, sa njujorškog aerodroma JFK, manje od dve nedelje nakon što je okružno tužilaštvo u Njujorku odustalo od senzacionalnih optužbi za seksualni napad.

Na aerodromu Šarl de Gol dočekao ga je veliki broj novinara i policajaca, prenosi AFP.

Oslobođen svih optužbi: Dominik Stros-Kan stigao u Pariz

Stros-Kan je pre tri i po meseca izveden iz aviona na aerodromu JFK u Njujorku, pred samo poletanje za Pariz, i uhapšen pod optužbom za seksualni napad na hotelsku sobaricu.

Zbog tog incidenta, Stros-Kan je morao da podnese ostavku na mesto izvršnog direktora MMF-a. Njujorški sud odbacio je 23. avgusta sve optužbe protiv njega.

Ta odluka doneta je na predlog okružnog tužilaštva koje je obavestilo sud da odustaje od krivičnog procesa, jer sumnja u kredibilitet glavnog svedoka - Nafisatu Dijalo - sobarice hotela "Sofitel", nedaleko od Tajms skvera, koja je optužila Stros-Kana za seksualni napad.

Iako bi konačna odluka trebalo da stupi na snagu tek pošto se razmotri žalba podnosioca tužbe, jer advokat Dijalove traži da se imenuje specijalni tužilac, Stros-Kanu je vraćen pasoš i omogućeno da putuje slobodno, kao i da napusti teritoriju SAD.

Protekli meseci bili su kao košmar

 

Stros-Kan je izjavio pošto je njujorški sudija odustao od daljeg procesa protiv njega, da su protekli meseci bili kao "košmar" za njega i njegovu porodicu i da želi što pre da se vrati kući.

2024 © - Vesti online