Ponedeljak 05.09.2011.
08:00
novosti.rs

Majorka, dragulj Beleara

Majorka, odmor za oči i dušu
 

Najveće ostrvo Baleara, ali i celokupne Španije, nudi uživanja za sve vrste turista - mladi će se opustiti u noćnim klubovima i barovima na plaži u glavnom gradu Palmi, kao i mestima Kan Pastilja i El Arenal, dok miran odmor na plaži pružaju Palma Nova i Paguera.


Žurke

Svetski poznate diskoteke biće pravi provod i za najveće ljubitelje žurki. U najpoznatijim turističkim zonama dominira velika peščana plaža, ali u blizini ima i dosta malih uvala za one koji vole da se osame.

Diskoteke nude ludi provod
 


Kan Pastilja je dobro povezana sa centrom Palme, pa turisti koji žele da učestvuju u noćnom životu glavnog grada, a nemaju dovoljno novca da u njemu i odsednu, treba da razmišljaju i o ovoj destinaciji. U nastavku se nalazi Plaja de Palma, odnosno El Arenal, koja se prostire pored peščane plaže u dužinu od oko šest kilometara, a poznata je po luksuznim hotelima sa najvišim kvalitetom usluge. Ovde se nalazi i najveći akvapark na Balearima, koji je i među najvećim u Evropi.


Porodice

Zapadno od glavnog grada Palma de Majorka su letovališta Palma Nova ili Paguera, koji će svojim sadržajem zadovoljiti sve ljubitelje prirode i odmora u laganom ritmu. Palma Nova obiluje plažama sa sitnim peskom, na kojima je mnogo ponuda za različite sportove na vodi, kao i veliki broj restorana svih svetskih kuhinja. Paguera je popularno primorsko mesto u velikoj lepoj uvali, od aerodroma je udaljeno 35 kilometara, koje je jedno od najpoznatijih za porodičan odmor. Izrazito je mirno i noću, jer ga žurke zaobilaze.

Pripremite se za uživanje na Majorci
 


Većina hotela sa četiri i pet zvezdica imaju uslugu na najvišem nivou kada je u pitanju letovanje sa decom. Inače, za odlazak sa decom u hotelima postoje popusti do 50 odsto.


Atrakcije

Turisti koji se nađu na Majorci svakako bi trebalo da odvoje jedan dan da obiđu glavni grad i njegovo staro jezgro. Katedrala i palata Almudaina izgledaju predivno pod noćnim osvetljenjem.

Palata Almudaina
 


Brodićem se obilazi ostrvo i njegovi mnogobrojni zalivi i pećine, do kojih se ne može stići automobilom. Manastir Valdemosa, u kome su Šopen i Žorž Sand proveli zimu, naročito je privlačan za turiste.


Vozom koji se kreće kroz planinski predeo može se za sat vremena stići do gradića Soler, u kome posetioci imaju priliku da se voze prvim električnim tramvajem na ovom ostrvu.

2024 © - Vesti online