Subota 03.09.2011.
18:22
Vestionline

LŠ: Rukometaši Partizana pobedili AEK

Partizan u finalu kvalifikacija za Ligu šampiona

"Crno-beli" su vodili od starta meča, u prvom poluvremenu su u dva navrata imali pet golova prednosi, ali su brojnim greškama dozvoljavali Grcima da se vrate u meč. Dva minuta pre kraja Grci su promašili napad za novo smanjenje rezultata, a potom je 90 sekundi pre kraja Brković uzeo tajmaut da organizuje napad.

'Crno-beli' su ipak bili neuspešni, pa je 70 sekundi pre finiša bilo 26:24. AEK se primakao na jedan gol posle isključenja Branka Radanovića, a pošto je Partizan propustio još jedan napad, Grcima je ostalo šest sekundi za izjednačenje koje je sprečio Dimitrijević presekavši dodavanje.

Najefikasniji u Partizanu bio je Ilić sa 5 golova, Kastadinović je postigao 4, a Mešter 3. Grke je predvodio Bakauskas sa 8 golova. 

Partizan i drugi finalista imaju garantovano mesto u Kupu Evropske rukometne federacije (EHF), a pobednik turnira će se takmičiti u Ligi šampiona predstojeće sezone.

Partizan će se plasman u Ligu šampiona igrati protiv ekipe Porta koja je sa 29:28 (15:16) bila bolja od domaćeg Tartana. Finalni meč na programu je u nedelju od 18 časova.

2024 © - Vesti online