Subota 03.09.2011.
15:12
Alo, Vestionline

Srpski narko-diler ubijen u Paragvaju

Ostao na mestu mrtav: Dragan Palić

Ubijeni Srbin je imao krivični dosije i za njim je bila izdata poternica zbog krijumčarenja droge. Mesec dana pre ubistva, Dragan se oženio jednom devojkom iz Paragvaja.


Kako su objavili paragvajski mediji, Palić je mirno ušao u baštu restorana i naručio pivo. Posle nekoliko minuta, u baštu je ušao i neidentifikovani ubica i naručio mineralnu vodu. Sigurnosne kamere oko restorana zabeležile su da su Palić i njegov ubica sedeli za istim stolom u restoranu i tiho razgovarali. Sve je izgledalo kao prijateljsko ćaskanje dvojice prijatelja za večerom.

Međutim, ubrzo je izbila svađa i ubica je izvukao pištolj i ispalio pet hitaca iz neposredne blizine u Palića. Svi hici su Dragana pogodili direktno u glavu, a njegovo mrtvo telo ostalo je zakucano za stolicu na kojoj je sedeo. Ubica je odmah potrčao kao dostavnom vozilu "fijat", koje je ostavio sa upaljenim motorom u blizini bašte restorana. Na putu do vozila, zaustavilo ga je nakratko obezbeđenje obližnje banke, čijim je pripadnicima zapretio pištoljem i oni su pobegli. Ubica se potom odvezao u nepoznatom pravcu.

"Ubijeni je imao kriminalnu istoriju i izdat nalog za njegovo hapšenje zbog krijumčarenja kokaina. Ne zna se da li je ubistvo povezano sa njegovim kriminalnim radnjama, ali ne želimo da odbacimo činjenicu da je ubica možda bio i Draganov prijatelj ili saradnik", rekla je Popu Korea, portparol policije San Lorenca.

Palić u paragvajskoj bolnici pošto su mu iz stomaka izvađene kapsule s kokainom

Pdragan Palić je pre godinu dana zbog stomačnih problema primljen u bolnicu u Paragvaju. Lekari su mu iz stomaka izvadili tri kapsule sa tečnim kokainom, posle čega je Palić uhapšen.

Rakel Kaseres, glavni forenzičar mrtvačnice državnog tužilaštva, rekla je da Dragan podlegao povredama usled više trauma na lobanji izazvanih vatrenim oružjem. Javni tužilac Klaudija Krisoni naredila je zadržavanje tela ubijenog u mrtvačnici do kontaktiranja s njegovom najbližom rodbinom.

2024 © - Vesti online