Subota 03.09.2011.
11:31
Srna

Nestao čileanski avion sa 21 putnikom

Čileanski ministar odbrane Andres Aljamand rekao je da avion tipa "kasa-212" pokušao dva puta da sleti na aerodrom na ostrvima pre nego što je nestao. On je dodao da je pomorska fregata poslata u oblast zajedno sa helikopterom radi spasilačkih i operacija potrage i da će se njima pridružiti avion tipa "herkules 130".

Vazduhoplovne snage Čilea saopštile su ranije da je "kako se avion približavao ostrvima izgubljena radio veza sa njim" nakon čega je usledila potraga pomorskih i avio snaga. Vremenski uslovi na ostrvima bili su loši sa jakim vetrom, a spasilačke službe videle su prtljag putnika u vodi, javlja Bi-Bi-Si.

Gradonačelnik Leopoldo Gonzales rekao je državnoj televiziji TVN da je primećena olupina što ukazuje na nesreću.
"Pretpostavljamo da se dogodila nesreća i da nema preživelih", rekao je on, dodajući da su odeća putnika, prtljag, koferi kao i obuća pronađeni u vodama jedan

 

kilometar od aerodroma. 

Vojni avion tipa "kasa-212" je dva puta pokušao da sleti pre nego što je nestao

Među putnicima je bila televizijska ekipa, uključujući popularnog voditelja TVN televizije Felipea Kamiroagu (44). Felipe Kamiroaga jedan je od voditelja jutarnje tok šou emisije "Dobro jutro svima" kao i emisije "Noćna životinja" koja se emituje u večernjem terminu. Televizijska ekipa putovala je na ostrva kako bi napravila reportažu o posledicama razarajućeg zemljotresa i cunamija prošle godine.

U međuvremenu, obožavaoci i publika okupili su se ispred zgrade televizije TVN u Santjagu nakon informacija o nesreći. Desetine ljudi pale sveće i mole se ispred zgrade, javio je Rojters.

Ostrva Huan Fernandez nalaze se oko 670 kilometara od čileanske obale. 

2024 © - Vesti online