Subota 03.09.2011.
09:48

Kepu odrezali 1,2 miliona dolara!

Sudija odbacio argumente: Dragan Vasiljković

Ovo je odluka sudije Vrhovnog suda Novog Južnog Velsa Roberta Meklilenda koji je, izričući presudu u petak, kazao da su Vasiljkovićevi argumenti u žalbi odbačeni po svim tačkama.


- Bile su 43 tačke žalbe - kazao je sudija. - One su smušene, ponavljaju se i u mnogim slučajevima su u potpunosti bez osnova. Najvećim delom, oni su suprotstavljali nalaze o činjenicama (sudije Megan Lejtam) kao "nepoštene", "nerazumne" ili "suprotne dokazima".

Kako ovim povodom navodi "Australijen", "izdavač novina potrošio je više od 1,2 miliona dolara uspešno se odbranivši u procesu za klevetu u vezi s tekstom iz novina iz 2005. godine u kome su navedeni ratni zločini koje je Kapetan Dragan navodno počinio u bivšoj Jugoslaviji za vreme balkanskog konflikta".

U decembru 2009. godine, sudija Megan Lejtam donela je presudu u korist "Australijena", navodi se dalje, nakon što su "izvedeni svedoci da dokažu niz optužbi iznesenih protiv 56-godišnjeg australijskog državljanina, uključujući da je silovao ženu, sprovodio torturu i priznao masakr".

Gospodin Vasiljković, pod imenom Danijel Sneden, odmah je podneo žalbu na odluku sudije Lejtam, dok su pravne troškove finansirali aktivisti grupe "Srbi za pravdu i demokratiju", iznosi "Australijen".

Vasiljković se nalazi u zatvoru Silvervoter na zapadu Sidneja gde čeka na odluku po svojoj žalbi na presudu o ekstradiciji Hrvatskoj.

2024 © - Vesti online