Subota 03.09.2011.
12:00
Vesti - Foto:

Gde god se pojavi Aca sve osvoji


 

VRATIO SE IZ BANJE: Aleksandar Smukov
 


Kako su u tom periodu Aca i njegova majka Aleksandra boravili u banji Ivanjica, to su u povratku najpre svratili do beogradskog Dopisništva "Vesti" i preuzeli ovaj dar, a potom nastavili put do svoje kuće.


- Veliko i od srca hvala tim dobrim ljudima što su mislili na mog sina i poželeli da ga obraduju. I ove godine Aca je baš uživao u Ivanjici u druženju i različitim aktivnostima organizovanim za decu sa raznim bolestima i hendikepom. Veoma je ponosan na zlatnu medalju koju je osvojio za orijentaciju u prostoru. Njegovo lepo raspoloženje odmah se preseli i na mene, tako da slobodno mogu reći da nam je boravak u ovoj vazdušnoj banji izuzetno prijao - kazala je Aleksandra Smukov.

Borba za Acino zdravlje, a sada pomoć u navikavanju na život bez vida, kao i nega bliznakinja ometenih u psihofizičkom razvoju, narušili su zdravlje i njihove majke. Ona mora da se bori i sa vlastitim bolestima - dijabetesom i poremećajem u radu žlezda sa unutrašnjim lučenjem, tako da je boravak u banji sigurno i na nju blagotvorno delovao.

Ali to blagotvorno dejstvo neće potrajati jer roditelji bolesne dece imaju samo kratke predahe između dve brige.

- Nažalost, samo dan pred naš povratak kući Aca je dobio visoku temperaturu, pa me sad baš brine...

Ćerkice, 10-godišnje Ivana i Nikolina, obolele od cerebralne paralize su hvala Bogu dobro. Dok smo Aca i ja bili u Ivanjici, suprug Duško je pazio na njih. Sigurna sam da su i one Acu poželele koliko i on njih. Sada moramo da požurimo u Dobrince jer Aci raste temperatura. On se nikada ne žali, verovatno je sve ovo za njega ništa u odnosu na hemioterapije i razne druge bolne metode u lečenju malignih bolesti koje je on izdržao... - rekla je Aleksandra Smukov s tugom i zabrinuto gledajući sina.

2024 © - Vesti online