Petak 02.09.2011.
22:44
Vestionline

Infostan nezakonito koristi podatke korisnika

A takva obrada podataka se, nažalost, podsetio je poverenik, vrši često u svrhe različitih oblika direktnog marketinga odnosno radi dostavljanja računa, propagandnog materijala i slično u korist trećih lica.


Šabić je poručio da ne može da proizvodi nikakve pravne posledice "Obaveštenje" koje je JKP "Infostan" nedavno dostavio korisnicima usluga.

Nelegalni postupci ''Infostana'': Rodoljub Šabić
 


U tom obaveštenju Infostan navodi da korisnici, ukoliko ne žele da i dalje primaju propagandni materijal, potrebno da potpišu Izjavu o tome i istu dostave Radnoj jedinici JKP Infostan na opštini svog prebivališta, a ako to ne učine JKP Infostan će smatrati da su saglasni da i dalje primaju navedene materijale.


Osim što podrazumeva nepotrebno trošenje vremena građana, nametanje ovakve "obaveze" građanima je sasvim nezakonito.


Šabić je poručio građanima da nisu dužni da potpisuju bilo kakve izjave ovakve vrste, a imaju puno pravo da od javnih komunalnih preduzeća zahtevaju poštovanje svojih zakonom utvrđenih prava.


JKP Inostan iz Beograda je dužan da u roku od 15 dana od dana prijema Upozorenja obavesti Poverenika o preduzetim i planiranim merama i aktivnostima za otklanjanje navedenih nepravilnosti u obradi podataka o ličnost, naveo je Šabić.

2024 © - Vesti online