Ponedeljak 21.12.2009.
10:08 >> 14:32h
B92

Jatov avion prinudno sleteo u Sofiji

Aerodrom u Sofiji

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić izjavio je da nikakvih kvarova ni paljenja motora nije bilo i da nema potrebe da se u medijima pravi drama oko toga.

"To je uobičajena stvar koja se dešava u vazduhu", rekao je Mrkonjić, napominjući da se razlog prinudnog sletanja aviona u prestonicu Bugarske trenutno ispituje u Podkomitetu za vazdušni saobraćaj.

Mrkonjić je novinarima rekao da je pilot JAT-a prizemljio avion na aerodrom u Sofiji iz bezbednosnih razloga.


Kako piše beogradska štampa, avion sa oko sto putnika prinudno je sleteo na aerodrom u Sofiji pošto je iz Beograda poleteo u 16 sati sa početnim kašnjenjem od dva sata. Prema svedočenju putnika, tokom leta odlomio se deo sa aviona i uleteo u motor koji se posle jakog varničenja zapalio, piše "Blic".


Kako list prenosi, pilot je upozorio na vanrednu situaciju i naložio putnicima da sednu na svoja mesta i vežu pojaseve. U trenutku incidenta avion je bio iznad Istanbula, ali pilot zbog lošeg vremena nije hteo da sleti na taj aerodrom samo sa jednim motorom, navodi "Blic".

Posle sat vremena, avion je sleteo na posebnu pistu aerodroma u Sofiji gde su ga dočekale desetine vatrogasnih vozila, hitna pomoć i policija.

"Večernje novosti" pišu, ne pozivajući se na izvor, da je Jat-ov avion na liniji Beograd-Istanbul sa 56 putnika prinudno sleteo na aerodrom u Sofiji zbog buke i vibracija koji su konstatovani tokom leta. Poštujući proceduru, kapetan letelice je odlučio da se spusti na najbliži aerodrom i kontroli leta u Sofiji je u 18.41 uputio zahtev za prizemljenje, a avion je 20 minuta kasnije bezbedno sleteo, navode "Večernje novosti".

2024 © - Vesti online