Ponedeljak 21.12.2009.
09:27
Tanjug

Austrija: Umiru od zime na putu kući

U Austriji je izgleda sigurnije zimske noći provesti kod kuće
Jedan 43-godišnji instalater iz pokrajine Štajerske smrzao se prilikom povratka kući sa jedne proslave u diskoteci, isto se dogodilo i 19-godišnjem mladiću, takođe iz Štajerske, dok se 59-godišnjak iz Verfena smrzao prilikom povratka iz kafane.


Penzioner (59) iz mesta Verfen je pao niz liticu prilikom povratka iz kafane. Zbog povreda je izgubio svest, a niske temperature su potom izazvale smrt. Mladić (19) iz mesta Oberhaag se okliznuo, pao i izgubio svest. Pošto je bio slabo odeven, smrzao se.


Na sličan način je život izgubio i 43-godišnji muškarac iz Štajerske koji je proveo noć u jednoj diskoteci u mestu Lajtersdorf i prilikom povratka kući u mesto Mildorf, pokušao je da skrati put prečicom koja je bila kobna. In se okliznuo, pao, a potom se smrzao.

Prošlog vikenda temperatura u Austriji je bila ispod minus 10 stepeni Celzjusa. Hladnoća (mraz) se naziva i ”Tihi ubica”. Nadimak je dobila jer najčešće ne ubija direktno, ali je uzrok brojnih stanja organizma. Prvo nastupi hlađenje organizma usled čega dolazi do gubitka svesti, stanja šoka, prestanka rada srca i konačno smrti.

2024 © - Vesti online