Petak 02.09.2011.
12:03
Vesti

Pogledali smo se u oči

Karadžić: Fudbal će se igrati i posle Belfasta

Zbog toga je i održan sastanak pred polazak na put….


"Pogledali smo se u oči, bilo je neophodno da porazgovaramo nakon svega što se desilo u našem klupskom fudbalu i neuspeha domaćih klubova na međunarodnoj sceni", preneo je Karadžić medijima.

"Znam, sve to nema direktnih dodirnih tačaka sa nacionalnim timom, ali pred reprezentacijom su dani odluke, dani od kojih javnost mnogo očekuje. Zbog toga sam rekao momcima da imamo - dupli problem - kome smo mi, kao reprezentacija, donekle kumovali zbog svega što nas je pratilo tokom kvalifikacija".


I pored svih problema, cilj reprezentacije ostaje isti, stizanje do baraža i plasman na Evropsko prvenstvo, kategoričan je stav FSS.

"Nije neuspeh ako ne budemo prvi u grupi, ali da ostanemo bez baraža, to jeste neuspeh. Imamo igrače, imamo tim, stručni štab, imamo sve što nam treba kako bismo postigli ono što želimo. Vidim da su i momci svesni uloga i značaja onoga što nas očekuje. Da budem jasniji, nemamo prava na grešku".


Dodao je još Karadžić:

"Fudbal će se igrati i posle Belfasta, ali ja želim da se sada svi mobilišemo, da iz sebe izvučemo maksimum. Zbog fudbala Srbije, zbog njene budućnosti. Naši igrači igraju u najjačim ligama, oni zaslužuju veliko takmičenje kakvo je evropsko prvenstvo. Ovi momci imaju veliku odgovornost na svojim plećima - da vrate poljuljani ugled sebi, ali ida dobrim rezultatom pomognu klubovima da isplivaju na površinu", istakao je Tomislav Karadžić.

2024 © - Vesti online