Ponedeljak 21.12.2009.
01:21
Tanjug

Odabrani Srbi stigli u Rim

Božidar Đelić i Oli Ren (u sredini) pokazuju odabranim Srbima kako se drži naša trobojka, jer se samo uz ispravno pridržavanje zastave ispunjavaju dodatni uslov za prijem u EU. Ko drugačije drži zastavu, moraće da čeka na prijem u Evropu... Jednostavno, propisi su propisi
 

Posle Brisela, u kome je putnike iz Srbije dočekalo više zvaničnika EU, među ostalima i komesar za proširenje Oli Ren, njih će u Rimu pozdraviti ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini.

Boravak u Rimu započeće posetom parlamentu Italije, a zatim će 50 putnika iz Srbije, koji su prvi na dan stupanja na snagu vizne liberalizacije pošli na put u EU, imati priliku da vide neke od najvećih znamenitosti "večnog grada".

Grupa, predvođena potpredsednikom Vlade Srbije Božidarom Đelićem, posetiće potom italijansko Ministarstvo spoljnih poslova, gde će im domaćin biti šef diplomatije Fratini, a posle prijema u ambasadi Srbije krajem dana, prisustvovaće i Božićnom koncertu u crkvi San Vitale.

Putnici iz Srbije će u utorak, drugog dana boravka u Rimu, posetiti Vatikan, a pred kraj dana će krenuti put Berlina. Učesnici projekta "Evropa za sve" su građani starosti između 20 i 70 godina, kojima je ovo prva poseta nekoj od zemalja EU, a posle Brisela i Rima i Berlina, posetiće i Pariz.

Srećnih 50 putnika izabrani su kao zaslužni građani koji su svojim postupkom, delom, uspehom, inventivnošću, moralnošću ili hrabrošću zadužili zajednicu u kojoj žive. Projekat su organizovali kabinet vicepremijera Đelića i Evropski pokret u Srbiji.
2024 © - Vesti online