Petak 02.09.2011.
00:15
Beta

Uhapšen zbog ucenjivanja Berluskonija

Berluskoni i Rubi Rubakuori koja je imala samo 17 godina kada je bila sa italijanskim premijerom
 

Tarantini i njegova supruga Angela Devenuto uhapšeni su u četvrtak u Rimu, saopštila je napuljska policija. On je priznao da je plaćao prostitutku Patriciju D'Adario i druge žene da prisustvuju zabavama u Berluskonijevoj rezidenciji, ali insistira da premijer nije ništa znao o tome.

Napuljski tužilac Frančesko Greko rekao je da je Tarantini primorao Berluskonija da plati troškove pravnog postupka koji se vodi u Bariju za podsticanje prostitucije, u zamenu za saradnju Tarantinija u istrazi u Bariju povodom prostitucije. Greko navodi da su Berluskonijeve isplate trebalo da obezbede da Tarantini uđe u postupak oko dogovora o priznavanju krivice, a ne da ide na suđenje. Time bi se ograničilo objavljivanje mogućih problematičnih telefonskih razgovora o ženama koje su išle na Berluskonijeve zabave.

Greko nije rekao kolika je svota u pitanju, ali časopis Panorama, koji je objavio prošle nedelje vest o istrazi, navodi da je Berluskoni platio Tarantiniju 500.000 evra kao i naredne mesečne isplate.

Berslukoni nije pod istragom i smatra se žrtvom u ovom slučaju, rekla je jedna policajka iz Napulja. Premijer je rekao da se ne oseća kao žrtva Tarantinijevih i da je pomagao jednu porodicu u problemu.

"Pomogao sam nekom i porodici s decom koja se našla i koja se još nalazi u veoma teškim finansijskim problemima. Nisam uradio ništa nelegalno, pomagao sam čoveku u očajanju a da ništa nisam tražio zauzvrat", rekao je Berslukoni, kako prenosi Panorama.

Berluskoniju se u Milanu sudi po optužbi da je platio 17-godišnjoj devojci za seks na jednoj od svojih žurki. I premejer i ta devojka negiraju optužbe.

2024 © - Vesti online