Četvrtak 01.09.2011.
11:02
Dailymail

Baštenske makaze završile u oku penzionera

 Leroj Lečer - sada sa otečenim kapcima, do malopre sa makazama u oku

"Samo što sam završio sa sređivanjem bašte ispred svoje kuće u Feniksu, ispustio sam makaze. Savio sam se da ih podignem i u trenutku sam izgubio ravnotežu i pao licem pravo na dršku makaza. Obliven krvlju, napipao sam makaze koje su mi virile iz oka. Nisam znao da li mi je očna jabučica ispala ili nije, a bol je bio toliko jak da se nisam plašio da umrem“, prepričava povređeni Letčer kojem je drška makaza ušla u očnu duplju skroz do vrata. „Da je otišla u bilo kom drugom smeru, iskrvario bih do smrti“, dodaje penzioner koji je uspeo da stavi majicu preko rane i da kontaktira prijatelja koji je pozvao Hitnu.

Nakon skeniranja mozga, hirurzi su otkrili da je drška bila čak 15 centimatara duboko u njegovoj glavi, tik uz vratnu arteriju.

„Nismo mogli da verujemo svojim očima. Polovina makaza mu je visila uz lice, a druga polovina je bila u glavi. Nakon pregleda smo utvrdili da možemo bezbedno da uklonimo makaze i presrećni smo što gospodin Letčer nije izgubio oko ili neku od vitalnih funkcija. Imao je mnogo sreće što drška nije oštetila očnu jabučicu, zakačila mozak ili povredila vratnu arteriju“, u neverici su rekli hirurzi koji su operisali Letčera.

Doktori očekuju brz oporavak, s obzirom da su mu jedine posledice otečeni kapci i „dupla slika“ na povređenom oku. Dekica je na kraju rekao da nije siguran da će ikada više sređivati baštu. Valjda da više ne iskušava sreću.

2024 © - Vesti online