Utorak 30.08.2011.
19:10
Vestionline

Košarkaši odradili poslednji trening pred početak EP

Selektor Ivković sa košarkašima Srbije

KSS navodi da je bilo dosta nesuglasica sa organizatorima šampionata oko termina i mesta treninga. Zbog tehničkih proba semafora i ostalih elektronskih uredjaja, prvih sat vremena naš tim je vežbao u "Šiaulai areni" gde će u sredu protiv Italije, a drugih 60 minuta u pomoćnoj sali dvorane u Šiaulaiu.

"Nećemo trenirati na dan utakmice iz praktičnih razloga. Meč počinje veoma rano, imaćemo samo jedan sastanak i video pripremu za meč sa Italijanima. Igrači su veoma raspoloženi, čini mi se da jedva čekaju da počne šampionat, da krenu utakmice za koje se već dugo spremamo", rekao je selektor Dušan Ivković.

On kaže da je detaljno proučio prvog protivnika na šampionatu u Litvaniji.

"Italijani su dobili odredjene kredite samim tim što učestvuju na ovom EP. Sagledavajući kompoziciju i hemiju njihovog tima, uključivanjem u sastav NBA igrača posle nekoliko godina, sasvim je moguće da njihova motivacija bude na najvišem nivou na samom startu šampionata. Poznato je da su prve utakmice na svakom prvenstvu daleko najteže. Znači potrebna je koncentracija, potrebno je veliko strpljenje. Bitno je da nametnemo naš stili igre, sistem igre koji gradimo već četiri godine", rekao je selektor Srbije.

Svi reprezentativci su spremni za duel sa Italijanima, osim Stefana Marković koji ima problem sa povredom.


"Pauzirao je četiri dana. Trenirao je sa odredjenom dozom bola. Marković je veoma bitan u našem sistemu, pogotovo prilikom promene ritma igre", zaključio je Ivković.

2024 © - Vesti online