Utorak 30.08.2011.
19:12
Beta

Josipović krajem nedelje u Srbiji

Posle srpsko-hrvatskog prepucavanja Josipović stiže u Srbiju

Prvog dana posete Srbiji, Ivo Josipović posetiće predstavnike Hrvata i hrvatskih institucija na području istočnog Srema u Srbiji, a istog danas posle podne u Beogradu će razgovarati sa srpskim kolegom Borisom Tadićem.

Josipović će posetu istočnom Sremu početi u četvrtak ujutro u Kukujevcima ispred razrušene katoličke crkve gde će se susresti s predstavnicima lokalne vlasti, predsednikom Hrvatskog nacionalnog veća Slavenom Bačićem i biskupom sremskim Đurom Gašparovićem.

Istog dana posle podne hrvatski predsednik će s sastati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem. 

Josipović će u petak učestvovati na Devetom regionalnom sastanku na vrhu država jugoistočne Evrope, čiji su suorganizatori Unesko i Savet Evrope, koji će biti održan na arheološkom nalazištu Viminacijum kod Požarevca.

U saopštenju se navodi da se očekuje dolazak osmorice šefova država iz jugoistočne Evrope, glavne direktorke Uneska Irine Bokove, evropske poverenice za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i omladinu Andrule Vašiliu i glavne direktorke za obrazovanje, kulturu, kulturno nasleđe, sport i omladinu Saveta Evrope Gabrijel
Bateni-Dragoni.

2019 © - Vesti online